Vuokraamon turvallisuusohjeet

Nämä säännöt koskevat Hanko Rental Oy:n karting vuokraamon asiakkaita.


a. Ennen ajon alkamista Hanko Rentalin (vuokraamon) väki käy turvallisuusopastuksen suullisesti läpi ja kertoo oleellisimmat asiat., ellei tiedossa ole ennestään tuttu asiakas. Radan säännöt ovat radan ilmoitustaululla.

b. Vuokraamon karting autot ovat kilpa-autoja, mitkä eivät kestä huolimatonta käsittelyä ja kolarointia. Autot ovat suunniteltu mahdollisimman kevyiksi ja osat valmistetaan pienissä sarjoissa, minkä vuoksi niillä on korkea hinta. Vuokraamon asiakkaan laiminlyödessä törkeästi ratasääntöjä ja turvallisuus ohjeessa määriteltyjä asioita: Hanko Rental on oikeitettu perimään rikkoutuneista osista maksun.

c Vuokraamon autot ovat varustettu liikennevakuutuksella, mikä korvaa mm. henkilövahinkoja, mikäli ratasääntöjä on noudatettu.

d. Tupakointi sallittu vain sille varatulla alueella


TURVALLISUUSOHJEET


1. Karting autot ovat varustettu 2-tahtisella harrastekilpamoottorilla. Huippunopeus on 95km/h ja keskituntinopeus kierroksella 60-65km/h. Jarrupoljin löytyy vasemman jalan puolelta ja kaasupoljin oikean jalan puolelta. Polkimien samanaikainen käyttö ajaessa kiellettyä.

2. Ajoon lähdettäessä: ensimmäiset kaksi kierrosta on ajettava hiljaa, niin että kartti on koko ajan ohjaajan hallinnassa. Tällä tavoin tutustut rataan, karttiin ja saat renkaisiin lämpöä, mikä tuo pitoa. Muista, että nopeuden kasvaessa karting hidastumiseen vaadittava jarruvoima kasvaa. Tutustu jarruvoiman tarpeeseen heti ensimmäisen kiihdityksen jälkeen mutkaan saavuttaessa!

3. Varikolta poistuessa on nostettava jompikumpi käsi ylös merkiksi siitä, että hitaampi kartti on tulossa radalle. Älä aja suoraan toisen kartin eteen!

4. Mikäli ajovauhtisi hidastuu teknisen vian, pyörähdyksen, ulosajon tai muun syyn takia: nosta jompikumpi käsi merkiksi siitä, että sinulla on ongelmia: a. Rauhoita tilanne, muista ajosuunta, katso ettet aja kenenkään eteen ja jatka matkaa. b. Autosta nousemista radalla vältettävä viimeiseen saakka. Olet parhaassa turvassa kartin sisällä.

5. Vuokraamon käyttämät lippumerkit: a KELTAINEN = vaara radalla, hidasta nopeuttasi ja ota huomioon tuleva vaara. Vältä lukkojarrutusta, mikäli vaara ei ole heti keltaisen lipun kohdalla. b. MUSTA = kartissa on tekninen vika tai ohjaaja syyllistynyt rikkeisiin. POISTU varikolle! c. RUUTULIPPU = ajo on päättynyt, aja varikolle.

6. Varikolle tultaessa nosta jompikumpi käsi ylös ennen varikon sisääntuloa varoittaaksesi takanasi ajavia ja hiljennä ajonopeutesi matalaksi varikkotielle saapuessa, ettet vaaranna varikolla olijoita. Poistu autosta vasta, kun moottori on sammutettu. Varo kuumia osia!

7. Älä pysähdy radalle missään kohtaa odottaaksesi muita tai kysyäksesi ohjeita. Näissä tilanteissa tultava varikolle.

8. Ulosajon, kolarin tai kartin rikkoutumisen sattuessa sinulla on riski loukata itseäsi. Pääpiirteittäin ajaminen moottoriradoilla on oman harkintakyvyn ja vastuun alaista.

9. Ohitustilanteessa ohittaja ottaa vastuun ohittamisesta. Ohituksen on tapahduttava niin, että ohitettava ei joudu väistämään. Ohitustilanteessa autot eivät saa osua toisiinsa missään tapauksessa. Vaarana on kartin pyörähtäminen jopa katolleen. Ohitettavan pyrittävä välttämään ohitustilanteissa äkkinäisiä ajolinjan muutoksia ja väistöliikkeitä. Katse pidettävä eteenpäin